Agenda

Weekly activities

Monday: Okido yoga

"HOE EEN UUR VAN INSPANNING ONTSPANNING CREEËRT"

Okido yoga kent zowel dynamische als rustige kanten en is gericht op het ontwikkelen van conditie, kracht, soepelheid, rust en balans. Deze yogastijl werd ontwikkeld door de Japanse meester Masahiro Oki, op grond van zijn ervaringen met Indische yoga, oosterse geneeswijzen (shiatsu) en gevechtssporten. Je wordt bewuster van het functioneren van je eigen lichaam en het brengt je in contact met je eigen levenskracht. Okido yoga is voor iedereen toegankelijk; de oefeningen zijn zo opgebouwd dat je jouw mogelijkheden maximaal kan benutten en zo kan groeien.

Hoe ziet een sessie eruit ?

Een sessie start met opwarmings- en strekoefeningen. Daarna komen er ademhalings-, correctie-, versterkings- en zuiveringsoefeningen aan bod. Via deze oefeningen werken we aan onze lenigheid en krijgen we een betere energiedoorstroming in ons lichaam. We eindigen met relaxatie, meditatie of ontspannende oefeningen. Er zijn zowel individuele als groepsoefeningen, wat typisch is voor okido yoga

Wat kan je verwachten ?

 • Een betere houding
 • Een bewustere omgang met je ademhaling
 • Meer doorzettingsvermogen
 • Meer flexibiliteit en conditie
 • Voelen hoe je, gebruik makend van groepsenergie, meer kan bereiken
 • Ervaren hoe je door inspanning,ontspanning creëert
 • Meer kracht en dynamiek in je leven

Wie zijn wij ?

 • Katrien Dermaux, ik ben shiatsu-beoefenaar, studeerde aan de Internationale Shiatsu School, waar ik in aanraking kwam met okido yoga. Daarna ging ik verder studeren bij de Nederlandse Okido Yoga Stichting. Daarnaast studeerde ik Cranio-Sacraaltherapie aan het Upledger instituut.
 • Dirk Vandenbussche, ik studeer shiatsu aan de Internationale Shiatsu School, waar ik eveneens in aanraking kwam met okido yoga. Daarnaast volgde ik een opleiding tot klankschaaltherapeut.

Prijs:
Voor de reeks van 15 lessen: €120 (betaalbaar bij eerste les of op rekening 979-5358164-83)
Per les : 12 euro

Wanneer:
Elke maandagavond van 20u15 tot 21u30

Inschrijven of meer informatie via mail naar katrien.dermaux@skynet.be of telefonisch: 052 37 45 83 of 0478 98 10 55

Tuesday: Tai Chi

Tai -ji is van oorsprong een meditatieve stijl waarbij zachtheid en aandacht centraal staan . we maken gebruik van partneroefeningen waarbij we kunnen checken of we nog ontspannen zijn onder druk van buiten af . Dit kan een groot hulpmiddel zijn om de beginselen in uw dagelijks leven te leren integreren. En dat is dan ook ons eigenlijke doel op langere termijn . Op korte tijd zul je zeker meer energie en lichtheid ervaren in uw lichaam , alsook structuur en gronding . kortom : tai-ji biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u beter in uw vel te voelen en het leven dieper te ervaren . Tijdens de lessen zullen oefeningen schriftelijk worden verschaft ter ondersteuning van de lessen . Tai-ji is geschikt voor iedereen !

Wanneer: elke dinsdagavond van 20u tot 21u15
Meer info of inschrijven kan bij Michel Bouts , michelbouts@proximus.be

Thursday: Aqua Nia en Body & Brain yoga

Aqua Nia

In het water ben je vrij van zwaartekracht en dat maakt bewegen aanzienlijk minder belastend. Voor Nia in het water pas ik de routines van de zaal een beetje aan omdat we in het water toch anders bewegen als op het land. De pasjes en muziek die Nia kenmerken blijven we natuurlijk behouden. Joy of movement blijft centraal ook in deze work out.

De helende kracht van water is hier zeker een pluspunt. Weerstand van het water kan zowel verzwarende als verlichtend zijn. Warm water (32 tot 34 graden) biedt ontspanning en voelt lekker aan.

Positieve kenmerken van werken in het water:

 • Je botten,pezen en gewrichtsbanden worden nauwelijks belast.
 • Kans op overhitting is er niet aangezien het water je lichaam op een constante temperatuur houdt.
 • Je houding,motoriek en uithouding gaan erop vooruit en je spierkracht en lenigheid worden groter.
 • De weerstand van het water zorgt ervoor dat je je moet inspannen maar ook dat de kans op blessures tot een minimum beperkt worden.

Prijs: 10 beurtenkaart / € 100
Wanneer: Elke donderdagavond van 20u tot 21u
Inschrijven of meer info bij niasofia@niasofia.be

Body & Brain yoga

Body&BrainYoga is een dynamische yogavorm afkomstig uit Korea. Mogelijke elementen van een training zijn: stretchoefeningen, lichaam bekloppen, Ki-energie voelen, Brein Golf Vibratie (Brain Wave Vibration = een bewegende meditatie), darmmassage en meditatie.

Wanneer: Elke donderdagavond van 19u30 tot 20u30
Meer info of inschrijven bij k.boucique@gmail.com of 0497/82 44 77