Agenda

Weekly activities

Monday: Okido yoga

"HOE EEN UUR VAN INSPANNING ONTSPANNING CREEËRT"

Okido yoga kent zowel dynamische als rustige kanten en is gericht op het ontwikkelen van conditie, kracht, soepelheid, rust en balans. Deze yogastijl werd ontwikkeld door de Japanse meester Masahiro Oki, op grond van zijn ervaringen met Indische yoga, oosterse geneeswijzen (shiatsu) en gevechtssporten. Je wordt bewuster van het functioneren van je eigen lichaam en het brengt je in contact met je eigen levenskracht. Okido yoga is voor iedereen toegankelijk; de oefeningen zijn zo opgebouwd dat je jouw mogelijkheden maximaal kan benutten en zo kan groeien.

Hoe ziet een sessie eruit ?

Een sessie start met opwarmings- en strekoefeningen. Daarna komen er ademhalings-, correctie-, versterkings- en zuiveringsoefeningen aan bod. Via deze oefeningen werken we aan onze lenigheid en krijgen we een betere energiedoorstroming in ons lichaam. We eindigen met relaxatie, meditatie of ontspannende oefeningen. Er zijn zowel individuele als groepsoefeningen, wat typisch is voor okido yoga

Wat kan je verwachten ?

  • Een betere houding
  • Een bewustere omgang met je ademhaling
  • Meer doorzettingsvermogen
  • Meer flexibiliteit en conditie
  • Voelen hoe je, gebruik makend van groepsenergie, meer kan bereiken
  • Ervaren hoe je door inspanning,ontspanning creëert
  • Meer kracht en dynamiek in je leven

Wie zijn wij ?

  • Katrien Dermaux, ik ben shiatsu-beoefenaar, studeerde aan de Internationale Shiatsu School, waar ik in aanraking kwam met okido yoga. Daarna ging ik verder studeren bij de Nederlandse Okido Yoga Stichting. Daarnaast studeerde ik Cranio-Sacraaltherapie aan het Upledger instituut.
  • Dirk Vandenbussche, ik studeer shiatsu aan de Internationale Shiatsu School, waar ik eveneens in aanraking kwam met okido yoga. Daarnaast volgde ik een opleiding tot klankschaaltherapeut.

Prijs:
Voor de reeks van 15 lessen: €120 (betaalbaar bij eerste les of op rekening 979-5358164-83)
Per les : 12 euro

Wanneer:
Elke maandagavond van 20u15 tot 21u30

Inschrijven of meer informatie via mail naar katrien.dermaux@skynet.be of telefonisch: 052 37 45 83 of 0478 98 10 55

Wednesday : Tai Chi door Jean Marie

Iedereen kan tai chi beoefenen. Leeftijd of eventuele fysieke problemen spelen geen rol.
In het verre Oosten leeft de overtuiging dat één van de basisvereisten voor een goede gezondheid een gezonde rug is. De ruggengraat is het fundament van ons lichaam, waar aders, slagaders en zenuwbanen langslopen. Al onze inwendige organen zijn onrechtstreeks ook verbonden met onze rug.
Wie van ons is nog nooit geconfronteerd met rugproblemen, gaande van licht tot heel zwaar?
Tai chi probeert altijd te streven naar een neuromusculair evenwicht, met als positieve gevolgen een soepeler en sterker lichaam. Gezien de vele bewegingen is tai chi ideaal voor mensen met coördinatie- en evenwichtsproblemen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat bij het regelmatig beoefenen van tai chi (een halfuur per dag) mensen met emotionele problemen, zoals bv. depressies, makkelijker van hun ‘problemen’ verlost geraakten of alvast met veel minder medicatie.”

Wanneer: elke woensdagavond van 19u30 tot 20u30
Meer info of inschrijven kan bij Jean-Marie Willems, 0484 71 58 65 of  jim.tao@skynet.be 

Thursday : Aqua Gym

Nieuwe lessenreeks start op 24/9

groep 1 : 13u30-14u30

groep 2 : 14u30-15u30

groep 3 : 15u30-16u30

Voor meer informatie of inschrijvingen 
ldc.plein@ocmw.dendermonde.be  of 052/25 70 90