Agenda

Wekelijkse activiteiten

Maandag: Okido yoga

"HOE EEN UUR VAN INSPANNING ONTSPANNING CREEËRT"

Okido yoga kent zowel dynamische als rustige kanten en is gericht op het ontwikkelen van conditie, kracht, soepelheid, rust en balans. Deze yogastijl werd ontwikkeld door de Japanse meester Masahiro Oki, op grond van zijn ervaringen met Indische yoga, oosterse geneeswijzen (shiatsu) en gevechtssporten. Je wordt bewuster van het functioneren van je eigen lichaam en het brengt je in contact met je eigen levenskracht. Okido yoga is voor iedereen toegankelijk; de oefeningen zijn zo opgebouwd dat je jouw mogelijkheden maximaal kan benutten en zo kan groeien.

Hoe ziet een sessie eruit ?

Een sessie start met opwarmings- en strekoefeningen. Daarna komen er ademhalings-, correctie-, versterkings- en zuiveringsoefeningen aan bod. Via deze oefeningen werken we aan onze lenigheid en krijgen we een betere energiedoorstroming in ons lichaam. We eindigen met relaxatie, meditatie of ontspannende oefeningen. Er zijn zowel individuele als groepsoefeningen, wat typisch is voor okido yoga

Wat kan je verwachten ?

 • Een betere houding
 • Een bewustere omgang met je ademhaling
 • Meer doorzettingsvermogen
 • Meer flexibiliteit en conditie
 • Voelen hoe je, gebruik makend van groepsenergie, meer kan bereiken
 • Ervaren hoe je door inspanning,ontspanning creëert
 • Meer kracht en dynamiek in je leven

Wie zijn wij ?

 • Katrien Dermaux, ik ben shiatsu-beoefenaar, studeerde aan de Internationale Shiatsu School, waar ik in aanraking kwam met okido yoga. Daarna ging ik verder studeren bij de Nederlandse Okido Yoga Stichting. Daarnaast studeerde ik Cranio-Sacraaltherapie aan het Upledger instituut.
 • Dirk Vandenbussche, ik studeer shiatsu aan de Internationale Shiatsu School, waar ik eveneens in aanraking kwam met okido yoga. Daarnaast volgde ik een opleiding tot klankschaaltherapeut.

Prijs:
Voor de reeks van 15 lessen: €120 (betaalbaar bij eerste les of op rekening 979-5358164-83)
Per les : 12 euro

Wanneer:
Elke maandagavond van 20u15 tot 21u30

Inschrijven of meer informatie via mail naar katrien.dermaux@skynet.be of telefonisch: 052 37 45 83 of 0478 98 10 55

Dinsdag: Tai Chi door Michel Bouts

Tai -ji is van oorsprong een meditatieve stijl waarbij zachtheid en aandacht centraal staan . we maken gebruik van partneroefeningen waarbij we kunnen checken of we nog ontspannen zijn onder druk van buiten af . Dit kan een groot hulpmiddel zijn om de beginselen in uw dagelijks leven te leren integreren. En dat is dan ook ons eigenlijke doel op langere termijn . Op korte tijd zul je zeker meer energie en lichtheid ervaren in uw lichaam , alsook structuur en gronding . kortom : tai-ji biedt een brede waaier aan mogelijkheden om u beter in uw vel te voelen en het leven dieper te ervaren . Tijdens de lessen zullen oefeningen schriftelijk worden verschaft ter ondersteuning van de lessen . Tai-ji is geschikt voor iedereen !

Wanneer: elke dinsdagavond van 20u tot 21u30 
Meer info of inschrijven kan bij Michel Bouts , michelbouts@proximus.be

Woensdag: Tai Chi door Jean-Marie 

Iedereen kan tai chi beoefenen. Leeftijd of eventuele fysieke problemen spelen geen rol.
In het verre Oosten leeft de overtuiging dat één van de basisvereisten voor een goede gezondheid een gezonde rug is. De ruggengraat is het fundament van ons lichaam, waar aders, slagaders en zenuwbanen langslopen. Al onze inwendige organen zijn onrechtstreeks ook verbonden met onze rug.
Wie van ons is nog nooit geconfronteerd met rugproblemen, gaande van licht tot heel zwaar?
Tai chi probeert altijd te streven naar een neuromusculair evenwicht, met als positieve gevolgen een soepeler en sterker lichaam. Gezien de vele bewegingen is tai chi ideaal voor mensen met coördinatie- en evenwichtsproblemen. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat bij het regelmatig beoefenen van tai chi (een halfuur per dag) mensen met emotionele problemen, zoals bv. depressies, makkelijker van hun ‘problemen’ verlost geraakten of alvast met veel minder medicatie.”

Wanneer: elke woensdagavond van 19u30 tot 20u30
Meer info of inschrijven kan bij Jean-Marie Willems, 0484 71 58 65 of  jim.tao@skynet.be 

Donderdag: Aqua Nia 

Aqua Nia

In het water ben je vrij van zwaartekracht en dat maakt bewegen aanzienlijk minder belastend. Voor Nia in het water pas ik de routines van de zaal een beetje aan omdat we in het water toch anders bewegen als op het land. De pasjes en muziek die Nia kenmerken blijven we natuurlijk behouden. Joy of movement blijft centraal ook in deze work out.

De helende kracht van water is hier zeker een pluspunt. Weerstand van het water kan zowel verzwarende als verlichtend zijn. Warm water (32 tot 34 graden) biedt ontspanning en voelt lekker aan.

Positieve kenmerken van werken in het water:

 • Je botten,pezen en gewrichtsbanden worden nauwelijks belast.
 • Kans op overhitting is er niet aangezien het water je lichaam op een constante temperatuur houdt.
 • Je houding,motoriek en uithouding gaan erop vooruit en je spierkracht en lenigheid worden groter.
 • De weerstand van het water zorgt ervoor dat je je moet inspannen maar ook dat de kans op blessures tot een minimum beperkt worden.

Prijs: 10 beurtenkaart / € 100
Wanneer: Elke donderdagavond van 20u tot 21u
Inschrijven of meer info bij niasofia@niasofia.be

Vanaf MAART !! Donderdag : Yoga door Els Vermeir

YOGA-lessen voor fysieke en mentale ontspanning
Ben je op zoek naar een effectieve manier om :

- je pijntjes en lichamelijke klachten te verminderen

- blokkades in je lichaam op te heffen

- beter om te gaan met de drukte van alledag en stress

- je innerlijke balans te vinden

- meer energie te krijgen ?

Probeer dan zeker yoga waarbij we samen op een zachte manier op zoek gaan naar harmonie tussen lichaam, ademhaling en geest. 

Via staande, zittende en liggende yogaoefeningen, gecombineerd met verschillende ademhalingstechnieken en afgewisseld met relaxatie- of meditatiemomenten, neem ik je stap voor stap mee naar meer fysieke en mentale ontspanning. 

Wie ben ik : 

Mijn naam is Els Vermeir en beoefen al 15 jaar yoga. Uit persoonlijke interesse besloot ik drie jaar geleden mij verder te verdiepen in de klassieke yoga-principes (raja, hatha, vinyasa) gebaseerd op de Yoga-Sutra van Patanjali. Ik volg mijn yogadocentenopleiding in de yogaschool Purusha in Buggenhout (3e jaar). Ondertussen weet ik dat ik deze rijke ervaring omtrent de yogafilosofie, de yogahoudingen, hoe te ademen en te concentreren op je lichaam en je geest, niet enkel voor mezelf kan houden en ik deze heel graag wil delen met anderen. 

Wie ben jij : 

Een 18-plusser met of zonder yoga-ervaring.

Wat breng je mee : 

Yogamatje, kussentje, dekentje en draag gemakkelijke, losse kledij.

Wanneer gaan de lessen door : 
Op donderdagavond van 20:00 tot 21:15 uur :
5/3/2020 - 12/3 - 19/3 - 2/4 - 9/4 - 16/4 - 23/4 - 30/4 - 7/5 - 14/5 - 28/5 - 4/6 - 11/6 - 18/6 - 25/6 

 

Waar moet je zijn : 
Shambalah, Brielstraat 36, 9255 Buggenhout

Wat kost het : 
Verschillende opties 

 • 5-beurtenkaart € 60 (€12/les)
 • 10-beurtenkaart voor € 110 (€11/les)
 • 15-beurtenkaart voor € 150 (€10/les)
 • te betalen via overschrijving op rek.nr. BE92 7390 1913 0623 van bMOREyou met vermelding van jouw ‘naam + type beurtenkaart’

Van harte welkom.

Els 

Inschrijven VERPLICHT of meer info via : 0486/644189 of vermeirels27@gmail.com