Andere massages

Oorkaarsen

Oorkaarsen waren honderden jaren geleden wereldwijd een veel gebruikt ritueel en ceremonievoorwerp bij de oude natuurvolken zoals bij de indianen, de Maya's, de Hopi... Maar ook in Indonesische, Aziatische en Chinese bevolkingsgebieden waren zij zeer populair.

De oorkaars wordt in de gehoorgang geplaatst. De brandende kaars zuigt van onderen lucht aan en veroorzaakt daardoor in het binnenoor een onderdruk. Daardoor wordt het condensaat van bijenwas, dat bij het verbrandingsproces ontstaat, in het oor geleid. Het condensaat dient als transportmiddel voor de warmtegeleiding en de specifiek toegevoegde ingrediënten. De stijgende lucht en het dalende condensaat brengen in het oor een ventilerende werking teweeg. Dit veroorzaakt een sterke activering van de stofwisseling en lymfefuncties in het hoofd. Een aantal met het oor verbonden organen zoals stijgbeugel, hamersteel, slakkenhuis en evenwichtsorgaan worden door warmtewerking positief beïnvloed.

Oorkaarsen kunnen helpen bij oorpijn, irritaties van het oor en bijholten, oorsuizen, keelpijn, slechthorendheid, nervositeit, stress, hoofdpijn, migraine, sinusitis, beginnende verkoudheid, griep....Oorkaarsentherapie is niet alleen zuiverend maar ook heel rustgevend.

Duur: 45 minuten
Prijs: 40 euro

Familie opstellingen

Volgens Bert Hellinger de grondlegger van de familieopstellingen doen zich binnen vrijwel elke familie gebeurtenissen voor die de familieharmonie verstoren. Een volgende generatie probeert dit onbewust recht te zetten en komt daardoor in verwarring.

Gebeurtenissen die van grote invloed kunnen zijn:

  • Het vroegtijdig overlijden van één van de ouders of grootouders
  • Echtscheiding/eerdere geliefden
  • Ongelukken/ziektes
  • Miskraam of abortus
  • Oorlog etc.

Dit systemisch werken geeft een diepgaand inzicht in jezelf en toont de dynamiek binnen familiesystemen.

Individuele gespreksbegeleiding/opstellingen met Claudine.

Duur: ± 2 uur
Prijs: 75 euro (Per exra half uur + 10 euro)